Spørsmål og svar: The Lee Strasberg Theatre & Film Institute

Kjære anonym!

Når jeg så spørsmålet du skrev til meg ble jeg så gira på å svare at det hadde ikke spilt noen rolle hva det handlet om. Såklart vil jeg svare deg! Når jeg skrev at skolen var på privaten, mente jeg nærmere at jeg selv ikke vil skrive så mye om hva jeg personlig opplever framgangsmessig, fordi det er noe jeg vil ha for meg selv. Men skolen generelt kan jeg mer enn gjerne fortelle om, så lenge jeg har tid og ork til det. For å få meg til å virke mer populær deler jeg opp kommentaren din i flere spørsmål. Det kan til og med hende at jeg finner på noen spørsmål for å fylle ut litt.

Hva skal jeg begynne med FØR jeg velger å søke på LSTFI?
1. Det finnes to skoler av the LSTFI: en i New York, og en i Santa Monica. For meg fristet New York pga profesjonalitet, mens Santa Monica pga været. Men valget er ditt, og jeg har ikke sett eller opplevd skolen i Santa Monica.
2. Skolen kjører en bestemt skuespillerteknikk: the method. Gjør opp en noenlunde mening på forhånd om du tror det kan være noe for deg.

Når du vet du vil søke:
1. Prøv å tenk ut hvor lenge du kan tenke deg å studere ved skolen. Skolen er ikke billig, og å bo utenlands, spesielt i USA hvor det er sykelig mye shopping å have over, er heller ikke et studentkupp. Men jeg kan si at New York er en fantastisk by med så mange, flotte opplevelser som man uansett kommer til å sette pris på. Og ikke minst, du utvikler deg.
2. Hvordan skal du betale? Vær realistisk, jobb hardt og vær positiv. Penger er et problem, men samtidig ikke.
3. Tør å tro at dette er noe for deg, og noe du bare kan gjøre nå, når du har fått gnisten for det. Ved å ha tro på deg selv er det lettere for familie og venner å støtte valgene du tar også.

Selve søknaden:
1. Alt ang. Søknaden i seg selv finner du på nettsiden deres, steg for steg : http://www.methodactingstrasberg.com/howtoapply
Kort fortalt må du sende inn alt av det de krever av skjemaer i posten. Husk å skrive navnet ditt helt korrekt. Det er den enkle prosessen.
2. Den mer utfordrende, som egentlig ikke er så utfordrende men føles .. Utfordrende, er de dokumentene som handler om ditt visum som utenlandsk student. Det er meningen det skal være frustrerende. Kjøp sjokolade, mulig det var det som hjalp meg gjennom det hele. Dessverre er dette en tåkete periode med alt for mange dokumenter å holde styr på, så jeg husker ikke hva de heter eller hva de er gode for. Men du har F-1 som er studentvisum dokument som du får tilsendt fra NY. Dette tar du med til ambassaden i Oslo. FØR du besøker ambassaden må du ha fylt ut et skjema online og avtalt møte med ambassaden. De er strenge. Du er sliten, jeg vet det.
3. Begynn tidlig, pust og prøv å forstå. Husk alle ark før du drar.

Opptaksprøvene:
Det er intervju på skype, og du skal skrive et essay som du sender sammen med søknaden din. Vær deg selv, ha et synspunkt når det kommer til forbilder, inspirasjon, motivasjon, arbeidsmoral, osv.

Har jeg glemt noe?


Til fremtidige spørsmål: jeg setter pris på om jeg får et navn å henvise til! Spør meg om det som er interessant for deg, men helst ikke utenfor min rekkevidde. Folk spør meg fortsatt om min hvite regulering som jeg hadde da jeg var 17, og det er ikke like aktuelt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ingeborg

Ingeborg

23, Våler i Hedmark

Hi everyone. I'm finally making it easier for every human on earth to read my highly spontaneous an nonsense blog. I've had my beloved chicfactory since I was about 17, so just because I say it's weird and stupid doesn't mean you can too. Having that said, please laugh and cry, let my words inspire you to FEEL something, PLEASE. Or else all of this goes to waste. We're talking about my time and priorities, guys. Enjoy my life in New York. Follow me on instagram: ingebokka

Kategorier

Arkiv

hits