Dette innlegget er til dere, joggesko.

Det beste med å reise er den tredje dagen, da ting har falt på plass. Jeg har brukt mye tid på å ta meg til rette i byen , kalkulere valuta og skjønne meg på kartsystemet, men nå er det altså veldig klart for meg. Og det er så godt! For da er det bare å nyte resten av oppholdet og bruke energien på å ta inn alle nye inntrykk.

Oppdraget mitt for dagen var som tidligere skrevet å kjøpe metro card for en uke. Det gikk selvfølgelig bra, New Yorkere er helt utrolig hjelpsomme. Du kan sitte og se på et kart på en cafe, og de kommer og spør deg om du behøver hjelp før du har innsett selv at du faktisk trenger det (skjedde med meg igår OG idag)!

Jeg var ute av leiligheten litt senere enn planlagt, men når man ikke har noe spesielt å rekke så kan man ta den tiden man trenger til å gjøre hva som helst, når som helst. Det er en annen ting med NY som er veldig bra: Her er det aldri for sent.

Jeg tok tbanen til 57th street og kom opp til overflaten med første øyekast på trær og grønn plen. Jeg måtte smile -jeg var om noen få meter i Central Park! Jeg begynte å tusle men ble ganske kjapt huket tak i av noen sykkelutleiere. Jeg avviste slik nordmenn er godt trente i å avvise og gikk videre. Da jeg så framover og det gikk opp for meg at Central Park er større enn Sofienbergparken snudde jeg på hæla og betalte kar'n en slant. Jammen fikk jeg sykla rundt hele parken på en liten time. Og jeg angrer ikke et eneste sekund på det! Været var nydelig, sol og mildere enn de to siste dagene. Dessuten krydde det av ekorn som løp rundt og hamstra til vinteren!

Etter at jeg hadde sykla og hadde levert skranglekassa ( vi snakker ikke topp kvalitet for 15$, men hjulene gikk rundt og setet var høyt) gikk jeg også litt tilbake litt inn i parken, til Sheep Meadow og satt der noen minutter og solte meg. Spiste min første amerikanske pølse også, ordet HOT dog har endelig fått logisk mening for meg, det var bra jeg tok med en vannflaske i tillegg.

Etter Central Park gikk jeg rundt (det føles som overalt men var på ingen måte det) i sentrum, shoppa litt og kom meg endelig til Times Square. Herregud det var fantastisk der. Det er ikke så mye mer å si, det er liksom toppen av kransekaka når det kommer til byer generelt. Jeg ble på ingen måte overrasket, men .. Du blir glad fordi alt du har hørt stemmer, og alle historier du har blitt fortalt blir bare bedre.

Legger med en haug bilder.

Jeg er trøtt!

Én kommentar

theresekristina

15.11.2013 kl.09:52

Så herlig :D Er litt misunnelig ja!

Skriv en ny kommentar

Ingeborg

Ingeborg

23, Våler i Hedmark

Hi everyone. I'm finally making it easier for every human on earth to read my highly spontaneous an nonsense blog. I've had my beloved chicfactory since I was about 17, so just because I say it's weird and stupid doesn't mean you can too. Having that said, please laugh and cry, let my words inspire you to FEEL something, PLEASE. Or else all of this goes to waste. We're talking about my time and priorities, guys. Enjoy my life in New York. Follow me on instagram: ingebokka

Kategorier

Arkiv

hits