Rasistiske bussjåfører?

Jeg bor ikke langt unna Haslemoen som nå er et asylmottak. Dette medfører nye kulturer og for noen et nytt syn langs veier og med transport. Når jeg satt på bussen her om dagen var det et par damer med et barn som skulle av i Våler og handle litt på kiwi. De var nokså høylytte, noe som ikke er så uvanlig kanskje blant afrikanere flest. Den ene damen etter den andre gikk fram og tilbake under den 5 min lange turen og spurte bussjåføren om når bussen gikk fra våler til haslemoen, og hvor kiwi var (på engelsk). Bussjåføren svarte med gebrokkent engelsk tilbake at sånn og sånn, da og da.. 

Jeg, som er en samvittighetsfull pike måtte bare spørre om jeg kunne hjelpe dem med noe? Hun sukket lettet og sa at hun lurte på hvor "supermarkedet" var. Jeg forklarte det og tiden bussen gikk tilbake og de gikk fornøyd ut av bussen.

Bussjåføren sa bare "Nå har je forklart dæm detta flere gonger altså" . Kanskje han bare hadde en litt tung arbeidsdag, ikke vet jeg. Men jeg kan ikke la være bli litt oppgitt. Dem opplever dette sikkert ganske ofte nå, men det blir ikke bedre ved å reagere negativt. 

Jeg kan heller ikke la være føle meg bortskjemt der jeg sitter med I-poden i den ene hånda og mobilen i den andre, fint kledd, godt skodd .. Vi er så heldige her i Norge! Tenk hvis det var du som måtte flytte til et ukjent land?


Headlinen er kanskje litt overdramatisk, men jeg har opplevd det flere ganger. Bare en liten tankevekker!

Nå er det trening! 

kisses

2 kommentarer

IdaHD

08.02.2010 kl.18:55

Det finnes masse busssjåfører som ikke skulle hatt det yrket de har. Noen sitter sure bak rattet, hilser ikke, og er heller litt spydige. Og til og med noen av de er ja, som du sier, litt rasistiske.

Bare tenk hvor mye et smil og et hei gjør når man går på skolebussen en tidlig morgen for eksempel! Heldigvis finnes det noen av de også :)

Lovely Me ♥

08.02.2010 kl.22:34

Hoff bussjøfører sier jeg bare..... !!:P

sv; Takk =)

Skriv en ny kommentar

Ingeborg

Ingeborg

23, Våler i Hedmark

Hi everyone. I'm finally making it easier for every human on earth to read my highly spontaneous an nonsense blog. I've had my beloved chicfactory since I was about 17, so just because I say it's weird and stupid doesn't mean you can too. Having that said, please laugh and cry, let my words inspire you to FEEL something, PLEASE. Or else all of this goes to waste. We're talking about my time and priorities, guys. Enjoy my life in New York. And follow me on instagram: ingebokka. And snapchat with the same nickname.

Kategorier

Arkiv

hits