EF språkreisebyrå, SKJERP DERE!

NB: DETTE ER VERDT Å LESE!


Noen av dere vet kanskje at jeg var på språkreise sommeren 2007, og på min forige blogg skrev jeg et langt innlegg om hvordan det var. Jeg kopierte ikke innlegget tilfelle det kunne komme til nytte til senere, dessverre! Uansett så kom jeg til en familie som for det første ikke forventet oss, og bare sa; vi har allerede ei jente her vi. Og der sto jeg og ei fra Bodø og måpte. Så sa dem, vi har et ledig rom, og en reiseseng. jippi.


Seriøst. Jeg kunne skrevet side etter side! Hvis dere har noen spørsmål så bare spør! 


Noen bodde i et hus hvor dem brukte tøybleier på babyen(e) sin(e) og vasket dem i do! Oppvasken var så stor og kjøkkenet så grisete at dem låste det! Noen kranglet med familiene sine og måtte bo på hotell! 

Jeg følte meg heldig der jeg var, hvor det i det minste var rent. Men selvfølgelig, noen ulemper måtte det jo være. Lopper på soverommet er ikke særlig digg å traske rundt på. I England er det jo ikke akkurat unormalt med lopper siden de fleste har gulvteppe. Jeg klødde som et helvette, og kom hjem med små bitt rundt knær, ankler og legger! Livsvarig minner ble det iallefall med arrene jeg sikkert har hvis jeg studerer hver millimeter på beina mine. Unnskyld språket, men jeg må innrømme at hver gang jeg tenker over turen kan jeg ikke la være å forbanne meg over de kronene jeg brukte på det der.


Nå overdriver jeg litt, da. For jeg angrer ikke! Det var jo en opplevelse, hele greia. Hadde du villet gått gjennom det? Og de arrene jeg pratet på, jeg har ikke merket noe særlig av dem, men fy .... lopper! Jeg og hun fra Bodø fikk kattespray til å prøve å få dem vekk! Jeg lå jo på en fuckings reiseseng i 1 og en halv uke før hun spanske jenta som allerede bodde der flytta, og hun fra Bodø kunne flytte inn til hennes rom. Den reisesenga var ikke akkurat høy, kanskje rundt 40cm? Ikke vet jeg hvor høyt lopper kan hoppe, men de fikk garantert nok forsyninger av mat! 

Jeg så på nyhetene som gikk tidligere ikveld, og det var om 3 jenter (rundt 15 år) som hadde reist til Malta med EF. (Det var derfor jeg kom på å skrive om dette) Dem hadde blitt plassert midt i en partygate på et hotell, og det var 12årige jenter som kom inn på Empireclub (EFsin klubb) og kunne kjøpe alkohol.. Altså, så galt var det heldigvis ikke i England, men det får da være grenser! Så lenge det var jenter, så kunne dem komme inn liksom. 

Kan noen være så snill stå fram (evt med meg?!) og si at EF må stramme tøylene?


Jeg klarer virkelig ikke sitte og se på at sånt skjer, men hva skal man gjøre da? Hva kan jeg gjøre for å gi et inntrykk og si at dette går ikke ann?
Tips tas imot med takk!

  
 
 
Klikk på bildene for å forstørre dem!

23 kommentarer

Hedvig

31.01.2010 kl.23:05

herregud, dette hørtes jo forferdelig ut. lopper? Gikk det ikke ann å klage eller noe?

Melissa

31.01.2010 kl.23:28

oi... jeg har hørt at EF ikke er noe særlig. Men dette tok jo kaka! ALDRI om jeg skal reise med dem!

theresekristina

31.01.2010 kl.23:59

Har høyrt mykje rart om EF, ja

:-) Helene

01.02.2010 kl.07:15

uff... :S

Melissa

01.02.2010 kl.09:50

Sv; Tuuuusen takk :D

M and Dee

01.02.2010 kl.11:07

Så ekkelt! Har hørt mye dårlig om EF ja.

Always and forever -M and Dee

T

01.02.2010 kl.11:19

EF er skikkelig dårlig assa!

Men nå vil vi ha sangvideo!!!!

sofie isabelle

01.02.2010 kl.17:30

uff, herregud..! skal virkelig ikkk reise med de noen gang :O hørtes ikke bra ut..

btw: headeren din repeterer seg, så du burde fikse det ;) med mindre det er menigen.. bloggen din er kjempefin!

SIlje Tangen

03.02.2010 kl.11:32

Da jeg dro med EF hadde jeg bare positive opplevelser :)

Ingeborg

03.02.2010 kl.13:18

Silje; Heldigvis er det ikke alle som opplever det noen andre har opplevd. :)

Mathea, Tascha & Hanne Marte!

08.02.2010 kl.08:57

Utrolig fin blogg du hadde!

DU skriver utrolig bra, fast leser ;- )

juliemariemyrland<3

08.02.2010 kl.09:03

Jeg har hatt lyst og dratt, men dette høres ikke serlig morro ut :O

Bergliot

08.02.2010 kl.09:12

Huff, sånt er IKKE bra, og det burde ikke skje. Kjennernoen som har vært på utveksling i blant annet USA, og ikke møtt annet enn motgang, kjeft og nedverdigelse fra vertsfamilien sin. Blir jo litt det samme.

Det er tragisk at slikt skjer.

maartelorentsen

08.02.2010 kl.09:14

Trur du og ho fra Bodø va veldig uheldig med den!

Har hørt om andre som har vært på språkreise, og som nesten ikke ville reise hjem etterpå!

Men kan være dem ikke reiste gjennom EF heller ? :s

runawaylove

08.02.2010 kl.09:16

oi.. har hørt at EF ikke er det beste og reise med. har hørt om flere episoder der noen han blitt plassert med ex forbrytere, blitt frastjålet penger osv fra vertsfamilier o.l.

donnalouise

08.02.2010 kl.09:17

huff da .. :/

Marthella Nymphadora ♕

08.02.2010 kl.09:25

EF spammer postkassen min! Har lenge vurdert å ta en tur med dem da, men det fristet ikke akkurat så mye nå..

Lotte

08.02.2010 kl.09:30

Helt enig.. har dårlig erfaring med både EF og AFS! søstra mi på 15 var på språkreise i 3 uker, der de hadde festet å drukket alkohol.. hun hadde hatt det kjempemorsom ferie men HALLO! Mora mi hadde også problemer å få tak i henne.

Lene

08.02.2010 kl.09:30

Jeg ser at EF ikke har klart å endre på ting de siste årene. Jeg reiste med EF til England for 10 år siden. Selvfølgelig var det en opplevelse for livet, men mest på grunn av de andre elevene og det vi fant på på fritiden. Det var mange som var misfornøyd med vertsfamilien sin. Der jeg bodde var vi elever på det meste i et lite hus, 5 stk på et rom. En del av opplegget til EF var dårlig organisert og jeg synes det ble mye rot.

Angrer ikke for at jeg reiste, men hadde aldri gjort det igjen.

marte

08.02.2010 kl.09:37

huff, jeg har hørt mye dårlig om EF. Har et par bekjenter som reiste gjennom dem for å gå et helt skoleår (vg2) i USA og de har også noen utrolig dårlige erfaringer med organisasjonen. Selv reiste jeg også som utvekslingsstudent det andre året på videregående skole (altså forrige skoleår for meg), men jeg reiste AFS. Jeg er utrolig glad for at jeg valgte å reise med dem, så med tanke på min flotte opplevelse vil jeg anbefale alle reiselystne til å dra med AFS!! = )

Anne

08.02.2010 kl.09:42

Var du i Bournemouth?

Jeg reiste dit forrige sommer og hadde ingen av de opplevelsene du hadde. Selvfølgelig så er det noen som er heldigere enn andre, men du kan jo ikke forvente deg hotellstandard da. Mange har dårlig råd i England og tar inn språkreise elever for å tjene penger. Pluss at EF har jo ikke plenti med vertsfamilier å velge mellom, de må velge noen av lavere standar for at alle som vil skal få dra dit de vil. Ikke vær så bortkjemt! Jeg hadde heller ikke den beste familien, men jeg er da i allefal takknemmelig for å ha hatt den erfaringen!

Ingeborg

08.02.2010 kl.09:56

Svar til Anne;

Jeg forventet absolutt ikke hotellstandard, men beskyttelse og ansvar til en viss grad. At de ikke har nok vertsfamilier å velge mellom er EF sitt problem, ikke våres. De som drar på en språkreise har faktisk krav på en vertsfamilie som prater og tar kontakt.

Du er ikke bortskjemt når du sier at du ikke fikk det du hadde krav på! Jeg har heller ikke sagt at jeg ikke er takknemlig for opplevelsen. Her trakk jeg også fram det som var mest negativt om reisen, jeg hadde utrolig mange positive opplevelser også, bare at siden jeg hadde sett saken om de 3 jentene på nyhetene ville jeg sette fokus på hva som var dårlig.

Ingeborg

08.02.2010 kl.09:58

Og ja, jeg var i Bournemouth:)

Skriv en ny kommentar

Ingeborg

Ingeborg

23, Våler i Hedmark

Hi everyone. I'm finally making it easier for every human on earth to read my highly spontaneous an nonsense blog. I've had my beloved chicfactory since I was about 17, so just because I say it's weird and stupid doesn't mean you can too. Having that said, please laugh and cry, let my words inspire you to FEEL something, PLEASE. Or else all of this goes to waste. We're talking about my time and priorities, guys. Enjoy my life in New York. And follow me on instagram: ingebokka. And snapchat with the same nickname.

Kategorier

Arkiv

hits